logo-energielabelHet voormalig hoofdkantoor van de AKZO aan de Tivolilaan 205 in Arnhem is de afgelopen jaren getransformeerd tot een eigentijds bedrijfsverzamelgebouw met turn key kantoorruimtes voor de zzp’r maar ook hele verdiepingen voor de grote huurders. Zo mag De Enk o.a. de Arbo Unie, ingenieursbureau MWH, CGI, Kentalis, Fit4Free en vele andere bedrijven huisvesten. Het aantal bedrijven in dit gebouw groeit nog steeds en mag zeker als het meest succesvolle bedrijfsverzamelgebouw in Arnhem gerekend worden

Voor al haar gebouwen heeft Cocon Vastgoed een energielabel laten maken. Kantoorgebouw De Enk heeft in eerste instantie een label E gekregen. Al met al een heel mooi label voor een monumentaal gebouw uit de jaren ’50. Voor Cocon Vastgoed B.V. was dit echter niet voldoende. Als je een succesvol kantoorgebouw wil hebben tegenwoordig mag je de lat best iets hoger leggen. Ook de huurders stellen hier meer en meer eisen aan.

In 2016 heeft Cocon Vastgoed daarom besloten het label van kantoorgebouw De Enk te verbeteren. Begonnen is met het vervangen van alle verlichting in de algemene ruimtes door LED verlichting. Dit is gelukt met behoud van de bestaande armaturen waardoor de uitstraling van de jaren ’50 behouden is gebleven. Een volgende stap was het aanvullen van de huidige hoogrendementsketels met gaswarmtepompen en het opnieuw inregelen van de verwarmingsinstallatie. Als laatste wordt er op het dak van het gebouw ruim 180 m2 aan zonnepanelen geplaatst om ook aan de zijde van de elektra een besparing door te kunnen voeren.

Al met al leidt dit er toe dat kantoorgebouw De Enk het energielabel A heeft bereikt, voor bestaande gebouwen het hoogst haalbare.

Naast de energiebesparende maatregelen wordt kantoorgebouw De Enk ook de hemelwaterafvoer losgekoppeld van het gemeentelijk net. Het hemelwater zal voortaan op het terrein van De Enk rechtstreeks in de grond geïnfiltreerd worden. Hiermee wordt het bestaande leidingnet ontlast en wateroverlast bij de huidige zware regenbuien zoveel mogelijk te voorkomen.